Itt a legtutibb és biztosan működő időgazdálkodás tipp.

 

Időgazdálkodás, priorizálás, delegálás. Lényeges és fontos dolgok a mai vezetésben, mégis van, hogy működik, van, hogy valahogy mégse.

Esetleg az Eisenhower mátrix szerinti nem sürgős és fontos feladatokkal foglalkozzunk a szervezetben? Valóban jó taktika és kétségtelenek az eredményei. Viszont:

Az időgazdálkodásnak is van egy taktikai és van egy stratégiai oldala.

Taktikai lépés lehet egy feladat delegálása egy kollégának, vagy a priorizálás.

Mégis hossztávon egy taktika lépés nem nyer háborút, csak is a megfelelő stratégia.

A delegálással bár tud energiákat felszabadítani, a feladat maga ott marad a szervezeten belül, egy igazi vezető, pedig a szervezet erőforrásaival kell gazdálkodjon és gondolkozzon. Delegálással tud adott kolléga fejlődni, maga a vezető tehermentesődik, illetve a felszabadult energiákat átcsoportosíthatja, maga a munkateher a szervezeten belül marad.

A number one, non plus ultra időgazdálkodás stratégia, ami mindig működik és minden körülmény között eléri a célját pedig:

 

Amit lehet, amikor csak tudod: automatizáld – digitalizáld!

Ne delegálj olyan feladatot, ne hagyd munkatársaidat olyan munkát végezni, ami automatizálható.

Vannak, akik félvállról veszik, hiszen nem érzik közvetlenül a nyakukon, hátukon adott feladat terhét, pedig hosszútávon, az alsóbb szinteken felszabadított kapacitás és munkaerő nettó haszonba fog realizálódni.

Ma már nem a papírmunka a legnagyobb teher, hanem az „excel” munka és e-mail „munka” vonja el az értékes időt és energiákat a szervezetektől. Képezhetjük kollegáinkat ezek szakszerű használatára különböző tanfolyamok elvégzésével, de miért tennénk, ha van jobb megoldás?

Az a munkatárs, aki órákon át táblázatoktat rendez, határidőket követ, vagy e-maileket dolgozz fel, abban az időben kreatív ötleteken dolgozhatna, munkáját főtevékenységét sokkal kevesebb hibával végezhetné.

A digitalizáció és az automatizáció ma már annak, aki valós és bivaly erős eredményeket akar a piacon, elengedhetetlen a fegyvertárából.

Vagy másképpen mondva, képzeld el, van két cég.

Az egyik priorizál, időgazdálkodás tréningeket tartat a munkatársaknak, mindemellett jó bürokrata módjára, agyon szabályozottan a munkatársak megszakadnak a különböző adminisztratív feladatok terhe alatt. Rendben főnök priorizálunk, dolgozunk, csak 8 óra a munkaidő az excel táblák rengetegében, a kitöltendő formanyomtatványok kazaljában annyi van, hogy 24 óra se lenne elég.

A másik cég pedig rászánta az időt és energiát, felállított egy megfelelően átgondolt digitalizált folyamatrendszert, ahol a lépések az ember parancsával, automatikusan lefutnak.

Adott ügyet, az előzetesen átgondolt és kidolgozott profi folyamatok magától vezetik a medrében, hiba nélkül, a munkatársaknak az eredményekre kell időt fordítaniuk.

Melyik cégnél fogod hallani a következő mondatokat:

„ ohh itt semmire sincs idő”

„ nagyon nehéz minőségi munkaerőt találni a piacon”

„ nagyon drága a munkaerő ma a világban”

Bizony, kevés az idő, kevés a jó munkaerő és drága is. Különösen ott, ahol nem a legjobb stratégiákat alkalmazzák, mivel ott a drága méreg drága lesz!

Megéri kettőt hátra lépni és végig gondolni, az, amit én csinálok automatizálható?

Az, amit adott munkatársam végezz éppen automatizálható, valóban egy emberre van erre szükség?

Ha nem, akkor minél hamarabb automatizálni kell és digitalizálni, mivel a befektetés után azonnali jön a megtérülés, méghozzá kamatos kamattal.

Értéket teremtve a vállalatnak, a felhasználóknak és nem utolsó sorban a munkatársak számára, akik sokkal produktívabban és motiváltabban tudják ellátni mindennapi feladataikat.

Az E-SAS meglévő és jövőbeni megoldásai el fogják hozni azokat a megoldásokat, amik egy svájci óra pontosságával és egy TZSV sebességével fogják repíteni Önt és vállalatát.

Lépjünk kapcsolatba, ahol részletesen bemutatjuk meglévő megoldásainkat, valamint megismerve a jelenlegi folyamatait egy részletesen kidolgozott projekt szemléltetés utána bemutatjuk, hogy valóban mit tudunk lerakni az asztalra az Ön és vállalata szolgálatában.